Temavecka - v12

Temat är ”Quality Education a tool for developing Talent”.

Eftersom skolan sponsras delvis av Metodistkyrkan gick det mesta i deras tecken. Veckan inleddes på måndagen med storstädning runt skolbyggnader och på utvalda offentliga platser i de fyra byarna i området. Under tisdagen tillverkades plakat med lite olika bra texter, som t ex ”Send your Girl Child to School”, ”Education is the Key to Success”.

Onsdagen ägnades åt ”Special Schoolservice/prayers with hymns”. Då fick vi höra en del av eleverna framföra andliga texter och sånger. Flera av dem åtföljda av dans och klapp i händerna. På torsdagen var alla föräldrar inbjudna till skolan. (Fast alla kom inte förstås.) Temat för dagen var ”Talk/ discussions on the Theme interactions with parents”. Det kom en hel del föräldrar men det blev mest en envägskommunikation. Några besökare fanns där och talade varmt om värdet att gå i skolan, och göra sitt bästa. Jag hade också förberett ett litet tal där jag tog upp vikten av att alla utbildar sig för att få ett bra liv. Det egna ansvaret och en annan sak som jag tog upp var tonårsgraviditeterna förstås. Hur bra än lärarna är så kan de inte tvinga in kunskapen i eleverna; ”Du kan leda hästen till vattnet men inte tvinga den att dricka!”

Fredagen ägnade man åt en ”Tävling” med elever valda från skolans olika delar – 4 grupper med 2 personer i varje. Tävlingen gick ut på att svara på frågor ur bibel. Kapitel som de hade fått i uppdrag tidigare att läsa. Intressant att se hur duktiga de var, för frågorna var lite kluriga ibland.

Lördag var det dags för lite tävlingar – som 5-kamp. Det var säcklöpning, springa med en rund frukt på en sked, trä i en nål och sedan springa, äta ett halvt äpple från en skål med vatten och avslutningsvis dragkamp.

Dans är väldigt populärt och rytmen har de i blodet från de är små – så när dansuppvisningen började var det inte svårt att hitta elever som ville visa vad de kunde. Dagen avslutades med fotboll. En riktigt trevlig dag.

På söndagen var det dags att avsluta veckan och det gjordes i kyrkan. Lite hade man åtgärdat på golvet men det fattas en hel del. Eleverna deltog med diverse, läsning ur bibeln mm. Det var så roligt att se dem finklädda – utan skoluniformen. Flickornas fina klänningar och pojkarnas vita skjortor och svarta byxor.

En vecka som kommer att finnas länge i mångas minne, är jag övertygad om.

Och nu är det sista veckan …

Solveig


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0